Over de Leden

Cultuur op de Campus

Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, theater en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom.

Aan de programma's van Cultuur op de Campus werken studenten en medewerkers mee. Cultuur op de Campus is een koepelnaam voor het werk van de Studenten Programmerings Commissie (SPC) en Team Cultuur van de Dienst Studentenzaken (DSZ). De programmering van de SPC wordt gefinancierd door het Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF).

Naast de maandelijkse programmering van gemiddeld twee filmavonden, twee muziekconcerten, twee theatervoorstellingen en exposities op zeven locaties op de universiteit organiseert Cultuur op de Campus ook Stukafest, het studentenkamerfestival van Nijmegen. De volgende editie van Stukafest vindt plaats op 3 februari 2015 en meer informatie vind je op www.stukafest.nl/nijmegen of op www.facebook.com/StukafestNijmegen.

Daarnaast werkt Cultuur op de Campus mee aan de organisatie en programmering van diverse extra projecten, waarvan enkele jaarlijks terugkerend zijn. Zo werken wij actief mee aan de Groene Week, de Roze Week en Sound of Science. We organiseren ook de Campusdichterverkiezing, het Buitenkunstproject, de studentenbandwedstrijd Kaf & Koren, de singer-songwritercompetitie Nootuitgang, de studentendanswedstrijd Dance Clash!, theaterfestival Cafetti, een Kunstveiling speciaal voor studenten en tijdens University Unplugged bieden wij in de Studentenkerk een open podium voor akoestische muziek.

Muziekconcerten vinden meestal plaats in het CultuurCafé (Mercatorpad 1), maar soms ook in de Studentenkerk (Erasmuslaan 9a) of in De Rode Laars (E2.64, tweede verdieping Erasmusgebouw, zijvleugel achter de Refter). Theatervoorstellingen zijn doorgaans ook in de kleine, knusse theaterzaal De Rode Laars te zien. Filmvertoningen vinden plaats in CC3 in het Collegezalencomplex (Mercatorpad 1). Dit is een collegezaal die speciaal voor Cultuur op de Campus is tot officiële filmzaal is gemaakt. Cultuur op de Campus exposeert in het Spinozagebouw (Gang en Binnentuin), Collegezalencomplex, Huygensgebouw, Linnaeusgebouw (Eerste verdieping), Gymnasion en het Sportcafé.

Klik hier om de website van Cultuur op de Campus te bezoeken.