Over de Leden

Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock

Zingend je studie door?

Dat kan bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock (NSKAD)! Het koor telt ongeveer 65 (oud-) studenten van verschillende faculteiten en is georiënteerd op klassieke muziek.

De geschiedenis van het NSKAD gaat terug tot 1937, toen een groep muziekliefhebbers de vereniging ‘Alphons Diepenbrock’ oprichtte. De naam werd gekozen als eerbetoon aan de belangrijke Nederlandse componist Diepenbrock (1862-1921) die veel koorwerken heeft geschreven.

Sinds november 2016 is Fiona Ellis onze enthousiaste dirigente die naast de vaste repetities gemiddeld twee keer per jaar een concert leidt. Het repertoire varieert van heel oud tot modern klassiek, a capella of onder begeleiding van een orkest of ensemble. Een greep uit het repertoire: Ein deutsches Requiem van Brahms, de Mis van Stravinsky, Dona Nobis Pacem van Vaughan Williams, de Johannes-Passion en Hohe Messe van Bach, All night vigil van Rachmaninoff en de Carmina Burana van Carl Orff.

Zingen is niet het enige wat we doen bij het NSKAD. Naast muzikaliteit staat het verenigingsgevoel voor ons voorop. Na de repetities drinken we altijd nog wat in café de Kluizenaar vlakbij onze repetitieruimte. Diverse commissies organiseren verder allerlei activiteiten, variërend van het inmiddels traditioneel geworden intro-bowlen tot een barbecue, muziekavond, diner rouler, spelletjesavond, open podium, herfstige boswandeling tot een knallend feest. Bovendien is er ieder jaar een koorweekend en gaan we eens in de twee jaar op uitwisselingsreis met een buitenlands orkest. Afgelopen meivakantie zijn we bijvoorbeeld naar Tallinn in Estland geweest, waar we een enorm leuke tijd hebben gehad en bovendien een mooi concert hebben gegeven met het universiteitsorkest van Tallinn. .

Is je interesse gewekt en wil jij ook zingend je studie door? Word dan lid van het NSKAD! Natuurlijk kun je ook een keer geheel vrijblijvend mee komen zingen op dinsdagavond, van 19.45 tot 22.15 uur in wijkcentrum Villa Nova.

Voor meer informatie en contactgegevens, zie www.nskad.nl

Klik hier om de website van Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock te bezoeken.