Over de Leden

Nijmeegs Studentenkoor Carmina Ludicra

NSK Carmina Ludicra werd op 1 juli 2013 opgericht, nadat het Nijmeegs studentenprojectkoor in 2012 de operette Trial by Jury had uitgevoerd. Het idee voor een studentenoperettekoor is ontstaan bij twee studenten filosofie die op zoek waren naar meer dan alleen zingen in een koor. Zo werd Carmina Ludicra het eerste studentenoperettekoor in Nijmegen. Sindsdien heeft het koor al vele operettes van Gilbert & Sullivan en Jacques Offenbach ten gehore gebracht. Van een dubieuze rechter, rovende piraten, verliefde dorpelingen tot een Grieks mythe, het kan Carmina Ludicra niet gek genoeg zijn.

Door wekelijks te repeteren met een dirigent of repetitor zorgt het koor ervoor dat ze ieder jaar weer een mooie operette kan neerzetten. Zo stijgt ze onder artistieke begeleiding van Wilbert Staal bij ieder project weer boven zichzelf uit. Voor de altijd humoristische regie wordt dit jaar gewerkt met Tjyying Liu. Zo kunnen studenten bij Carmina Ludicra hun liefde voor zang en toneel mooi combineren.

Uiteraard is er bij Carmina Ludicra ook nog genoeg ruimte voor gezelligheid. Zo organiseert het koor verschillende activiteiten als spelletjesavonden, borrels en een jaarlijks koorweekend. Ook borrelen de leden na afloop van de wekelijkse repetitie nog vaak na in café de Kluizenaar.

Lijkt het je wat om klassieke zang met spel te combineren in een gezellige studentenvereniging onder professionele begeleiding? Kom dan eens langs op de repetitie (woensdagavond in wijkcentrum Burghardt) of neem contact op met het bestuur via carminaludicra@gmail.com.

 

Klik hier om de website van Nijmeegs Studentenkoor Carmina Ludicra te bezoeken.