Over de Leden

Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum

Het Nijmeegs studentenorkest "Collegium Musicum Carolinum" is een symfonieorkest dat bestaat uit studenten van verschillende studierichtingen, medewerkers van de universiteit en oud-studenten die het te gezellig vinden om weg te gaan.

Dankzij het enthousiasme van de leden en de dirigent kan een grote diversiteit aan werken gespeeld worden. Deze werken zijn vooral afkomstig uit de romantische periode. In de afgelopen jaren heeft het orkest werken gespeeld van o.a. Mozart, Beethoven, Brahms, Dvorak, Debussy, Schubert, Rachmaninov, Wagner en Prokofiev.

Per half jaar wordt gewoonlijk één groot programma ingestudeerd en (meestal meerdere keren) uitgevoerd. Daarnaast geven we vaak extra concerten of werken we mee aan andere projecten. We proberen ook regelmatig een tournee te organiseren. Zo zijn we naar Zaragoza, Spanje (2002), Florence, Italië (2005), Belfort, Frankrijk (2007), Hongarije (2009) en Kopenhagen, Denemarken (2012) geweest. In 2014 reist het orkest af naar Krakau, Polen.

De programma’s worden ingestudeerd op de wekelijkse repetities en het halfjaarlijkse repetitieweekend. Naast repeteren organiseren we ook andere activiteiten. Zo hebben verschillende leden kamermuziekensembles opgericht, wordt er regelmatig bij elkaar gegeten en gaan we na de repetitie vaak de kroeg in.

Klik hier om de website van Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum te bezoeken.