Over de Leden

RAGweek

Het fenomeen "rag" begon omstreeks 1900 in Engeland. Een groep studenten vond dat ze iets terug moesten doen voor de maatschappij. Zij besloten gedichten te schrijven op vodjes (rags) en deze te verkopen. Dit is uitgegroeid tot de huidige RAGweek.

De RAGweek is een jaarlijks terugkerende week waarin wordt samengewerkt tussen studieverenigingen, studentenverenigingen en sportverenigingen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Dit gebeurt door uiteenlopende activiteiten te organiseren, van een groot feest tot een lezing en van een karaokeborrel tot een veiling. Ook zijn er al een aantal pre-RAGweek activiteiten en nog een aantal afsluitende activiteiten. Alle activiteiten worden gecoördineerd door het bestuur van de RAGweek.

Elk jaar wordt er een nationaal en een internationaal goed doel gekozen waar de opbrengst van alle activiteiten heen gaat. Dit jaar zijn dat Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform en Estrela da Favela. Door de RAGweek te organiseren proberen wij de Nijmeegse studenten meer maatschappelijk bewust te maken en ook de samenwerking tussen alle studenten in Nijmegen te bevorderen.

Vorig jaar is er ruim 20.000 euro opgehaald en dit jaar gaan we natuurlijk ook weer ons best doen om zoveel mogelijk geld op te halen.

De RAGweek vindt plaats van 8 -15 maart 2017! Voor meer informatie: www.ragweek.nl

Klik hier om de website van RAGweek te bezoeken.