Over de Leden

Rode Kruis Studentendesk Nijmegen

Studentendesk Rode Kruis Nijmegen

De Studentendesk Rode Kruis Nijmegen is in korte tijd van een klein onderdeel van het Rode Kruis in Nijmegen uitgegroeid tot een grote en actieve desk. Deze snelle groei is te danken aan de vele uiteenlopende projecten en commissies die de desk te bieden heeft, waardoor er voor ieder wat wils is.

De Studentendesk heeft een groot raakvlak met vele studierichtingen, zo hebben we vrijwilligers met een medische achtergrond, maar zijn er ook veel studenten van andere studies zoals rechten, bedrijfskunde, Nederlands, biologie en psychologie. Door deze gemengde samenstelling van commissies worden verschillende invalshoeken gecombineerd, waardoor er originele ideeën ontstaan die uitmonden in succesvolle projecten.

Op dit moment zijn er 15 lopende commissies die op verschillende manieren in en rondom Nijmegen de zelfredzaamheid van de burgers verbeteren. Wij proberen hierbij verschillende doelgroepen te bereiken. Voorbeelden van onze projecten zijn:
- Het Ouderenproject: een project waarbij er activiteiten voor ouderen worden georganiseerd, die op verschillende vlakken kunnen bijdragen aan hun zelfstandigheid en vrijetijdsbesteding. Voorbeelden van activiteiten zijn een iPad/computercursus of een avondje koken en bakken.
- Taal is leuk voor iedereen (TILVI): een voorleesproject voor kinderen met een taalachterstand. Hiervoor bestaat een commissie die contact legt met basisscholen en afspraken maakt over het voorlezen, en zijn er vrijwilligers die samen met de kinderen gaan lezen.
- Sinterklaas Bestaat: een project voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Jaarlijks organiseren we een Sinterklaasfeest met spelletjes, een pietenshow en zorgen we ervoor dat alle kinderen naar huis gaan met een zak vol cadeautjes.

Naast bovengenoemde commissies is er binnen de desk natuurlijk nog meer te doen, denk daarbij aan een EHBO voor basisschoolkinderen-commissie, een EHBO voor Studenten-commissie, een voedselhulpproject voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Bovendien staan we meer dan open voor nieuwe projecten, en zijn we daarvoor altijd op zoek naar nieuwe ideeën en commissieleden of vrijwilligers die ons daarmee willen helpen.

De Studentendesk wordt op dit moment bestuurd door zes meiden die allemaal een aantal van deze commissies coördineren, en daarnaast ook algemene bestuurstaken vervullen. De commissies bestaan uit enthousiaste studenten en een projectleider, die samen met het bestuurslid zorgt dat alles goed verloopt. Verder bestaat de Studentendesk ook uit flexvrijwilligers, die vrijblijvend helpen bij grote georganiseerde activiteiten.

Je kunt bij ons dus aan de slag in een commissie als projectleider of commissielid, of gewoon op vrijblijvendere basis als flexvrijwilliger. Daarnaast komen er één keer per halfjaar ook plekken vrij in het bestuur.
Tot slot vinden wij het als bestuur belangrijk dat de studenten die bij ons actief zijn, ook af en toe in het zonnetje worden gezet om ze te bedanken voor hun tijd en inzet. Daarom organiseren wij eens in het halfjaar een borrel om onze studenten te bedanken, en is het voor de commissies mogelijk om op commissie-uitje te gaan. Gezelligheid binnen de desk is namelijk een speerpunt van ons, omdat wij geloven dat een goede sfeer er voor zorgt dat mensen zich langer en gemotiveerder blijven inzetten voor het goede doel.

Ben je na dit verhaal geïnteresseerd geraakt in ons, of heb je vragen en wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: studentendesknijmegen@rodekruis.nl!

Via www.facebook.com/studentendeskrodekruisnijmegen of http://www.studentendesknijmegen.nl/ kun je op de hoogte blijven van onze activiteiten.

 

Klik hier om de website van Rode Kruis Studentendesk Nijmegen te bezoeken.